Stichting Zorgboerderij Paard en Relatie

van totaal € 400 (0%)

Om te kunnen groeien moet je eerst jezelf accepteren. Iedereen hoort erbij en samen met de dieren zorgen wij voor het opbouwen van een relatie tussen jou en het dier en dan ontstaat de mogelijkheid om jezelf te ontdekken. Wij maken gebruik van de natuur, met zijn enorme positieve invloeden! We stellen geen eisen, werken in kleine groepen en zoeken naar dat wat  comfortabel voor hen is.
Wij geloven in de mogelijkheden en kwaliteiten van ieder mens. Door te kijken naar wat de cliënten in de dagbesteding wèl kunnen komt er een enorm potentieel vrij. Wanneer iemand te weinig zelfvertrouwen heeft zal hij niet van zichzelf weten wat nu werkelijk zijn mogelijkheden zijn. Door hem te laten ervaren dat hij veel meer kan dan hij van zichzelf denkt neemt het zelfvertrouwen toe en dus ook de potentie om te groeien.
Hoewel Paard & Relatie is ontstaan als een stal waarbij vooral aandacht werd geschonken aan het aanleren en verbeteren van de technische rijvaardigheden, is zij uitgegroeid tot een bedrijf met een enorme potentie voor verschillende doelgroepen:
– Volwassenen
– Jongeren
– Jeugd
Zij komen ieder met een geheel eigen hulpvraag bij Paard & Relatie. Wij geloven in het sensitief en positief begeleiden van deze doelgroepen. Alle doelgroepen werken mee op het bedrijf, de dieren worden verzorgd, er wordt met de paarden getraind en in de moestuin worden groenten en fruit geteeld. Wij zijn aangesloten bij Landzijde en werken met evaluatiegesprekken, Persoonlijke Ontwikkelingsplannen en het Vanzelfsprekend systeem.