Stichting Tuindorp Geleerdenbuurt Belangen

van totaal € 1.000 (10%)

Wij zijn van buurthuis de Elto te Den Helder. Wij hebben buiten het buurthuis zelf ook nog het project Ontmoeting in het groen. Dit project is voor bewoners door bewoners. Wij hebben in de openbare ruimte allerlei tuinen aangelegd in onze gemeente Den Helder. Wij hebben een convenant met gemeente afgesloten. Zodat het mogelijk is om als bewoner invloed uit te oefenen op de openbare ruimte. Bewoners kunnen en mogen zelf het openbaar groen inrichten en onderhouden in hun straat. Er zijn moestuinen, wildebloementuinen, pluktuinen, bijentuinen enz. aangelegd. Fruitbomen geplant en grote plantenbakken met verse kruiden geplaatst. Bewoners mogen hiervan de vruchten plukken. We hebben zelfs met een groep eendenkorven gevlochten bij onze plaatselijk mandenmaker, Kees Biersteker. Deze eendenkorven hebben we geplaatst in het water van het Timorpark. Om beschutting te geven en het broedsel te beschermen. Zodat de eenden stand weer om hoog kan gaan. 

Bekijk alle
24-05-2019 | 10:57 Ik heb gedoneerd omdat ik het een geweldig project vind. De natuur houdt ons deze dagen allemaal bezig en het bevorderd ook nog eens de betrokkenheid in de buurt. Groot respect voor de initiatiefnemers
22-05-2019 | 07:41
20-05-2019 | 19:16 De buurttuin ontmoeting in t groen wordt gerund door geweldige enthousiaste vrijwilligers met hart voor mens en natuur!Een voorbeeld!!!!
05-05-2019 | 13:51
01-05-2019 | 12:59 Deze mensen zetten zich met met zoveel passie in om de buurt een stukje groener te maken. Door de buurt zowel groot als klein, actief bij alle leuke projecten te betrekken
Bekijk alle

Politiek Den Helder steunt “Ontmoeting in het groen”

05-05-2019 | 00:00 Ook de politiek in Den Helder draagt zijn steentje bij. Zij hebben deze online - enquête gedeeld op hun Facebook pagina’s. Helemaal top dat verschillende partijen voor meer groen en biodiversiteit gaan. Trots op onze stad.
Lees meer