Stichting Present Alkmaar

van totaal € 500 (20%)

Present Alkmaar is een maatschappelijk makelaar die vrijwilligers helpt om leuke en zinvolle projecten te doen voor mensen die er even geen gat in zien.

Present zoekt daarom steeds naar enthousiaste groepen die het fijn vinden om één keer per jaar wanhopige mensen te helpen. Zo gebeurde het in 2018 dat in een zorgcentrum demente ouderen al anderhalf jaar niet naar buiten waren geweest. Wandelen bij voorbeeld is dan leuk en dankbaar vrijwilligerswerk! 

Eén keer per jaar doen groepen graag mee aan een Presentdag. Het kost relatief weinig tijd maar geeft veel voldoening. De groep bepaalt wat zij willen en kunnen doen, én wanneer. Present zoekt daar geschikte projecten bij.

Met het geld van de Oranje Fonds Collecte kan Present Alkmaar haar werk beter bekend maken en meer vrijwilligersgroepen werven. 

 

Bekijk alle
20-06-2019 | 16:07 Aan: Bind je met mij de strijd tegen eenzaamheid aan?
20-06-2019 | 10:46 Aan: Bind je met mij de strijd tegen eenzaamheid aan?
Bekijk alle

Present Alkmaar werft vrijwilligersgroepen

17-06-2019 | 18:00  Present Alkmaar is in 2011 opgericht om een nieuwe vorm van vrijwilligerswerk mogelijk te maken. Met een eenmalige groep kun je op één dag veel bereiken. Present heeft vanaf 2012 veel groepen in Alkmaar kunnen inzetten. Voor mensen die vereenzaamd zijn, mensen die er even geen gat meer in zien, of mensen die al lange tijd niet buiten zijn geweest. De Presentdagen zijn voor groepen altijd zinvol, vaak ook erg leuk en gezellig. Je krijgt er veel dankbaarheid voor terug en je ziet in één dag resultaat van je vrijwilligerswerk. Heb je een idee om eens een leuke dag met vrienden of collega's te organiseren, klop dan aan bij Present. Wij zorgen ervoor dat je iets krijgt wat bij jullie groep past en wat makkelijk op één dag te doen is. Meld je aan via info@presentalkmaar.nl of bel 072-5316810 of 06-45334719.  
Lees meer