Scouting Michiel Adriaenszn de Ruyter

van totaal € 500 (31%)

Scoutinggroep Michiel Adriaenszn de Ruyter is een waterscoutinggroep gericht op het waterwerk voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar uit geheel Velsen, Spaarndam en Haarlem.

 

 

De Waterwelpen: “De Peddelaars” zijn een onderdeel van waterscoutinggroep M.Azn. de Ruyter. Deze speltak is speciaal gericht op jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar. Ben jij zo oud en ben je een echte waterrat, dan zijn de waterwelpen vast iets voor jou!

 

De Zeeverkenners: is voor de echte zeilers in de leeftijd van 11 – 16 jaar. In de zomer zeilen de zeeverkenners met elk hun eigen bak (groepje) in een lelievlet. Met de boot verkennen wij de Nederlandse wateren, waaronder de Friese meren. ’s Winters brengen we onze tijd door in (de bossen rondom) onze blokhut.

 

De Wilde Vaart: is een speltak voor de oudere jeugd (16+). Bij deze speltak ligt de nadruk onder andere op het verleggen van onze grenzen en het programma wordt dan ook samen met de leden opgesteld. Ook bij deze speltak ligt de nadruk op het waterwerk, maar andere activiteiten zijn geen uitzondering.

 

 

 

 

 

De zeeverkenners zijn jongens en meisjes tussen de 11 en 16 jaar die van zeilen houden. Elke zaterdag zijn ze te vinden op en in het water. 

In de zomer zeilen de Zeeverkenners met elk hun eigen bak (groepje) in een lelievlet. Met de zeilboot verkennen wij de Nederlandse wateren, waaronder de Friese meren.

 

’s Winters brengen we onze tijd door in (de bossen rondom) onze blokhut. Buiten doen we, behalve het zeilen natuurlijk, allerlei soorten activiteiten; een speciaal parcours afleggen, pionieren of spellen zoals levend stratego of buffelen. Maar natuurlijk bakken we ook eens brood boven een kampvuur. 
 

Ook staan er wel eens uitstapjes, zoals naar het zwembad, op het programma.

 

 

Opkomsttijden:

Wij draaien ’s zaterdags tussen 13.00 en 17.00 onze opkomsten.

 

 

 

Waterwelpen “De Peddelaars” zijn een onderdeel van waterscoutinggroep M.Azn. de Ruyter. Deze speltak is speciaal gericht op jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar. Ben jij zo oud en ben je een echte waterrat, dan zijn de waterwelpen vast iets voor jou!

 

 

Kanoën, zwemmen en kamperen

Alles kan bij de waterwelpen van Michiel Adriaensnzn de Ruyter. Bij de Waterwelpen zitten jongens en meiden die niet bang zijn voor water. De Waterwelpen houden namelijk erg van kanoën en zwemmen. Ook zijn de Waterwelpen weg van een weekendje kamperen. In een tentje, in de Blokhut of in de Aak, niks is te gek!  

                                                                   

 

 

Opkomsttijden:


We beginnen zaterdagochtend om 09.30 en stoppen om 12.00 uur.

 

De Wildevaart is een actieve groep van jongeren vanaf 16 jaar die onderbegeleiding van hun staf hun eigen programma mogen samenstellen. Dit kan variëren van programma's op water met hun eigen zeilboot de Tjulp tot aan een weekendje overleven in de ardenne

Opkomsttijden:

De opkomsten zijn standaart op de zaterdag van 13:00 tot 17:00. maar naast de zaterdag is de Wilde Vaar ook vaak op zondag actief